Välj rätt tuggben och hundgodis till din hund

  • 18 Jul, 2023

En hund med ett tuggben

Din hund är många gånger din allra bästa vän. Därför vill du säkerligen att din fyrbenta vän ska ha det allra bästa. Hundben och hundgodis är främst till för att belöna din hund men det är också väldigt bra för tänderna. När din hund tuggar på ett tuggben är det väldigt viktigt att du har uppsikt.

Därför ska du välja ett tuggben

Så länge du ger din hund tuggben i lagom mängd kommer det vara en bra aktivitet. Det håller din hund sysselsatt och är samtidigt bra för munhälsan. Det finns även en del hundtugg som är kända för att motverka tandsten.

Om du ger din hund ett tuggben kan det vara ett perfekt tillfälle att spendera lite tillsammans. Du kan till exempel rätta dina spelkuponger medan din hund tuggar på ett ben. Då får ni en mysig och trevlig stund tillsammans.

Nyttigt hundgodis,ett alternativ till tuggben

Vill du variera dig lite kan du växla mellan tuggben och nyttigt hundgodis. Att bli belönad med godis är något som de flesta hundar uppskattar. Om du väljer nyttigt godis kan du dessutom vara säker på att din hund får i sig bra näringsämnen. Det kan bli ett perfekt komplement till deras hundfoder.

Det finns många tillfällen då det passar bra med hundgodis. Du kan till exempel ge din hund en god efterrätt efter maten. Det kan också bli en bra belöning när hunden har uppfört sig bra eller efter en träning. Du hittar hundgodis och tuggben i flera olika former så du kan välja det som passar din hund bäst.

Så fungerar ett tuggben

När din hund tuggar på ett tuggben hjälper det att ta bort plack. Det stimulerar även tandköttet och ser till att öka blodcirkulationen. Det finns alltså flera fördelar med att köpa ett tuggben. Din hund kommer dessutom att få en bättre andedräkt.

Har du inte redan introducerat din hund till tuggben,eller hundben som de också kallas,är det hög tid att göra det.

Det finns flera olika typer av ben att välja på

Det finns i huvudsak två olika typer av hundben. Den ena är en sådan variant som hunden kan äta upp. Den andra är en leksak som din hund kan tugga på om och om igen. Om du väljer märgben kan du också vara säker på att det varar en lång tid.

Om din hund har ett tuggben är det dessutom mindre risk att den tuggar på saker som skor och möbler.

Anpassa dig efter din hunds storlek

Vill du vara säker på att din hund ska få maximal stimulans är det viktigt att välja ett ben i rätt storlek. Om du är osäker är det alltid bra att fråga någon som är expert på detta. Då är det också enklare för din hund att hantera benet.

Om du alltid vill att det ska finnas tuggben hemma kan du välja ett flerpack med flera mindre ben. Det är också lätt att ha med sig i bilen eller på resor.