Torrfoder till hund

Bästa torrfoder till hund

Att välja torrfoder till hund är inte alltid det lättaste. Det kan vara lockande att välja det billigaste märket som finns i den lokala matbutiken. Men det finns nackdelar med att tänka så kortsiktigt. Alla hundar är olika och det som är bästa torrfoder till hund i det ena fallet kan vara mindre bra för en annan hund. När du väljer torrfoder så ska du ta med hundens ras och ålder i beräkningen. Men även saker som aktivitetsnivå och eventuella sjukdomar samt andra tillstånd.

Rätt mängd hundfoder

Hur mycket torrfoder till hund som du ska ge beror först och främst på hundens storlek. Små hundar, upp till den storlek som du transporterar i hundburar klarar sig ofta på runt två deciliter foder per dag. De största raserna äter i jämförelse mer än en liter per dag. Mängden torrfoder till steriliserad hund är ofta något större jämfört med en icke-steriliserad hund eftersom den steriliserad hunden i regel har en något lägre ämnesomsättning av hormonella skäl.

Torrfoder till hund med rätt innehåll

Torrfoder till hund ska inte bara anpassas när det kommer till mängden, du bör också se till att fodret tillgodoser hundens behov näringsmässigt. Bra torrfoder till jakthund är till exempel ett foder som har en bra energimängd samtidigt som en stor del av energin kommer från proteiner. Den här typen av torrfoder är lämpligt för de flesta arbetande hundar, inte bara jakthundar. Ett foder som istället har en större andel energi som kommer från fetter är bra om din hund har problem med pälsen. Generellt sett så bör hundar äta en mycket liten andel kolhydrater, vilket kan vara bra att veta när du tittar på ett foders innehållsförteckning.