Kattsand

Handla prisvärd sand till kattlådan

Till de allra mest nödvändiga tillbehören för dig som har en innekatt räknas utan tvekan kattsand. Namnet till trots så är består sand till kattlådan väldigt sällan av just sand. Istället är det moderna och smarta material som bildar klumpar för att underlätta städning och minimerar lukten. Vilken som är bäst kattsand för dig och din katt beror på flera faktorer. Hur det ser ut i badrummet, din katts vanor och hur mycket jobb du är villig att lägga ner.

Kattsand med kristaller

Kattsand med kristaller är en variant som ofta utses till kattsand bäst i test. Det är populärt bland kattägare eftersom kristallerna fungerar både absorberande samtidigt som de minimerar dålig lukt. Dessutom blir det inga spår eller märken kring kattlådan vilket är vanligt med andra sorter. Om du upplever att din kattlåda är besvärlig att hålla ren så kan det i vissa fall bero på din katts kost. Prova ett nytt kattfoder och se om det är lösningen.

Hur ofta ska man byta kattsand?

Väljer du till exempel en kattsand med kristaller så behöver du som princip inte byta ut innehållet i din kattsandslåda förrän mängden klumpar har blivit för stor. Klumparna består av inkapslad vätska och klumpbildningen är praktisk för att slippa lukt och för att se när det är dags att faktiskt byta. Kattens avföring kan du plocka bort efter hand med toalettpapper och spola ned i toaletten. Med den här typen av kattsand räcker det att byta någon gång i veckan, kanske till och med mer sällan än så. Är du extra känslig för lukt kan du prova en sand som är parfymerad med lavendel.