Hundburar

Säkra och billiga hundburar

Hundburar är inte bara praktiska och viktiga för din hunds säkerhet. Sedan ett par år tillbaka är de också viktiga för att du som transporterar din hund i bilen inte ska bryta mot lagen. Hunden måste nämligen sitta fast eller transporteras på ett sådant sätt att den inte riskerar att skadas vid till exempel en hastig inbromsning. Genom att använda hundbur till bil ser du till att detta inte händer. Billiga hundburar är alltså inte bara till för säkerhets skull - de är ofta nödvändiga för att följa lagen.

Resa med hund i bur

Har du två större hundar som du behöver ha med dig i bilen så är en dubbel hundbur att rekommendera. Då åker bägge hundar säkert i bakluckan. En annan bur till hund som passar mindre raser är en så kallad transportbur. Den har handtag och kan placeras på sätet bredvid dig när du reser med hunden. Apropå resor med hund så ska du aldrig glömma att packa med torrfoder till hund samt leksaker. Men kom också ihåg att inte förvara något i buren med hunden under transport.

Hundburar av tyg

Allt fler hundägare upptäcker fördelarna med en bur i tyg jämfört med plast eller metall. Hundburar i tyg är betydligt lättare och kan i regel packas ihop nästan som ett tält för att enkelt kunna tas med på exempelvis hundutställningar eller andra tävlingar. Du kan dock inte använda en tygbur på samma sätt som du använder en bur för transport. Dels är den inte tillverkad med trafiksäkerhet i åtanke och dels ska du aldrig flytta buren när hunden är i den. För transport, i trafiken eller annan förflyttning bör du alltid använda en godkänd hundbur.